Dinamarca ens ensenya la contradicció de les incineradores. En aquest país es crema el 80% del fem, utilitzant eixa energia per a calefacció i electricitat, i aturant sistemes que tenen creats com els molins de vent per l'excés de producció d'energia. La incineradora no es rentable si no es crema suficient fem, el que suposa en la pràctica que a més de ser Dinamarca qui més fem crema, és també qui més fem produeix: Una cosa porta a l'altra.
Al cremar matèria orgànica, plàstics, papers, etc es contradiuen els objectius de la UE de reduir les emissions de CO2 i reduir la dependència de combustibles fòssils (i més parant els sistemes d'energies renovables com els molins!)
Però ciutadans i polítics han donant un gir a aquesta política, adonats del desficaci mediambiental, per tal de tornar-se independents dels combustibles fòssils, i apostar per un nou pla de gestió de residus que implique el tancament de les incineradores i es base en la separació, el compostatge, producció de biogàs, i reciclatge.
Aquest és el model que cal seguir, el model que ja seguíem a la Vall d'Albaida i que volem que s'implemente per complet, i no el model que ens volen imposar des de la Generalitat i el Consorci que camina en la direcció contrària. No consentim caure en el mateix error en el que que va caure Dinamarca en el seu moment ara que coneixem les seus conseqüències!.