dissabte, 25 de juliol del 2015

DEL FUTUR QUE VOLEM

Vos deixem ací el discurs d'agraïment de la plataforma per a la recepció dels Premis Roure Valencià a Ontinyent ahir divendres 24 de Juliol


Bona nit a la Sra. Mònica Oltra, Vicepresidenta de la Generalitat, és un honor compartir aquest premi amb vosté.

Bona nit a totes i a tots,

Gràcies al grup polític compromís d'Ontinyent per aquest premi que hui ens entreguen a la Plataforma del Fem de la Vall d'Albaida. Plataforma que la componguem associacions veïnals dels diferents barris i disseminat, ames de casa, empresaris, sindicats, comerciants, i ciutadans de la Vall a títol individual. En nom de tots, els done les gràcies.

Aquest premi, que és un roure, ens representa molt bé pel seu caràcter durador i resistent, com és aquesta plataforma, que durant quasi tres anys, es reuneix cada setmana per lluitar front allò que ens pareix molt injust.

El premi que rebem hui ens dóna energies per a seguir en aquesta lluita que no ha acabat. Encara ens queda molt per fer, i ara tenim l'opció d'aconseguir una gestió més respectuosa amb el medi ambient i la nostra butxaca.

Allò que volem des d'aquesta plataforma és que s’aplicara el nostre Pla de Minimització. Es tracta d'un pla de l'any 98, pioner en matèria de gestió de residus, i molt vigent encara hui. I desenvolupar-lo amb empreses i treballadors i treballadores de la nostra comarca.

I com sempre hem repetit, no volem que cap consorci ens diga com hem de tractar el nostre fem i a més a més, cobrant-nos més del que val.

No és de rebut que en els temps que estem seguim fent forats per a abocar, sense reciclar. No és de rebut que els residus es cremen perjudicant la salut de totes i tots. I no és de rebut que seguim passejant el fem per mig País Valencià per a abocar-lo al forat.

La meta d'aquesta plataforma per al futur dels nostres veïns i veïnes és tindre una planta de tractament com cal a la nostra vall, per a aconseguir reduir, reciclar i reutilitzar, però des de la proximitat.

Però, encara que ara ho tenim més a prop, segueix fent-nos falta eixa col·laboració tan important per a aconseguir-ho i ser un exemple per tot arreu.

Tornem a donar les gràcies a compromís per estar amb nosaltres en aquest camí. Però volem fer una menció especial al Regidor de Medi Ambient, que durant tot aquest temps de lluita i reivindicació ha estat sempre al nostre costat, un membre més de la plataforma. Fran, de tot cor, aquest roure és un trosset teu. Gràcies.




1 comentari:

  1. El 25 de Maig del 2017 pasara a l' historia con el día que Jorge Rodriguez va soterrar el Pla de Minmitzacio de residuos de la Vall d' albaida al integrar a Ontinyent al Consorci.

    ResponElimina